DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne győzni szeretne a McLarennel

Bár ez a kijelentés még elég merész egy ilyen tapasztalatlan pilótától, a közeljövőben egyértelműen ez lehet a célja Stoffel Vandoorne-nak, a McLaren F1-es pilótájának.

A fiatal belgának egyáltalán nem lesz könnyű dolga a következő szezonban, hiszen a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett kell megmutatnia tehetségét. Sokak szerint azonban Vandoorne csak profitálhat abból, hogy egy tapasztalt, és a mezőny egyik legjobbjának tartott versenyző mellett kezdheti Formula-1-es karrierjét.

A wokingiak pilótájától azt kérdezték, vajon képes lesz-e csapata visszakerülni az élmezőnybe a 2017-es szezonban: „Ezt nehéz megmondani. Még túl korai lenne ilyet megbecsülni.”

Vandoorne optimistán folytatta: „Mindenesetre a McLaren folyamatosan fejlődik. Az utóbbi két szezon nem volt könnyű a Hondának, de jelentős lépést tettünk előre, és reméljük, hogy folytatódni fog ez a pozitív trend. Remélhetőleg az autó versenyképes lesz, és az élmezőnyben harcolhatunk majd.”

 vandoorne-suzuka-paddock-2016



A belgától azt kérdezték, idén a pontszerzés lesz-e az elsődleges célja: „Nem, nem az első tízben szeretnék végezni, nyerni akarok! Azt viszont nem tudjuk, hogy már jövőre tudunk-e győzni. Talán az idei évben még nem így lesz, de attól még megpróbálhatjuk.”

Vandoorne bízik a nem olyan távoli sikerben: „A McLarennek jó kilátásai lehetnek a jövőre nézve, így én is a megfelelő helyen vagyok. Hiszek a csapatban.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: