DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Newey szerint nagyot javul idén a Renault

A Red Bull technikai guruja látta a Renault számait és szerinte nagyot fejlődik az erőforrás - ők is jól állnak a fejlesztéssel, az egyetlen gond, hogy nem tudják, mit csinálnak a többiek.

A Red Bull technikai zsenije, Adrian Newey szerint jól haladnak a 2017-es autó fejlesztésével, sőt, a Renault is nagyot lép előre az új erőforrással - minden adott lehet ahhoz, hogy az energiaitalosok visszahódítsák a trónt a Mercedestől. A szakember azt persze hozzátette, hogy minden attlól függ, hogy mit csináltak a riválisok.

Newey úgy véli, hogy a motorerőnek is komoly szerepe lesz, mert bár az aerodinamikát érintik a szabályváltozások, ezek miatt többet fognak a pilóták padlógázon menni. "Azt hiszem, hogy a Renault egyértelműen nagyon jó irányba halad jelen pillanatban. Két éve nem fejlődtek a tél folyamán, sőt, inkább azt mondhatjuk, hogy visszaestek a hibrid-korszak első évéhez képest, olyan pozícióban is végeztünk. Tavaly már szépen fejlődtek szezon közben, még mindig a Mercedes és a Ferrari mögött vannak, de sokat csökkent a különbség" - magyarázta.

redbull-ferrari



"Nagyon keményen dolgoznak most, láttam az idei számaikat, ez egy komoly előrelépést jelent. Ahogy általában, úgy most is így van ez velünk kapcsolatban is, azt viszont nem tudjuk, hogy a riválisaink mit csinálnak. Azt elmondhatom, hogy sikeresen teljesítettük az orrkúp töréstesztjét, ami most sikerült legkorábban. Ez általában olyan, mint egy utolsó másodperces pánik, most már véget ért a tervezés és a gyártás folyik."

A Renault-motor fejlesztéseiről maga a gyártó is beszélt nemrég, Newey pedig azt is megemlítette, hogy az utóbbi években kicsit hátrébb lépett és kevesebb munkája volt a csapatnál - szerinte ezt a tehetséges vezető mérnökök miatt tehette meg, elég volt, hogy csak felügyelje az eseményeket.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: