DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lauda szerint Bottas olyan jó, mint Rosberg

Niki Lauda szerint Valtteri Bottas a lehető legjobb pilóta a Mercedes számára, mert van olyan gyors, mint Rosberg és képes világbajnoki címet nyerni - nyugodtan kezdhetik meg a 2017-es szezont.

Bár nem mindenki szerint Valtteri Bottas a tökéletes választás Lewis Hamilton mellé, a háromszoros világbajnok Niki Lauda, aki a Mercedes vezetőségének tagja, örül, hogy sikerült megszerezniük a finn versenyzőt. Az osztrák klasszis szerint Bottas nagy dolgokra lehet képes és tökéletesen pótolni tudja majd Nico Rosberget.

"Bottas a legjobb választás erre a munkára. Azt hiszem, hogy ő képes olyan gyorsan vezetni, mint Nico és azt is hiszem, hogy képes világbajnoki címet nyerni. Nyugodtan és magabiztosan kezdhetjük meg a szezont vele és Lewisszal" - jelentette ki határozottan Lauda a német RTL televízió kérdésére. 

rosberg-bottas



Hamilton nem üdvözölte túl lelkesen új csapattársát, akit például Giancarlo Minardi alkalmatlannak tart a feladatra - maga Bottas úgy véli, hogy jól tudnak majd együttműködni a brit világbajnokkal és jól tudják majd segíteni a csapatot. Lauda mindenesetre nem aggódik, szerinte az a lényeg, hogy ismét két toppilótájuk van.

"Olyan versenyzőt kerestünk, aki beleillik a csapatunkba. Eddig mindit két olyan pilótánk volt, aki képes volt harcolni a világbajnoki címért, erre Nico és Lewis jó példa, hiszen ők egymással vívtak kiegyenlített küzdemet. Az elmúlt három évben mindent megnyertünk, amit lehetett, ezért választottuk Bottast, aki tapasztalatot és sebességet hoz. Mindketten olyan keményen nyomhatják, ahogy akarják, ez nem változik és nem is fog változni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: