DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért akar Gutierrez F1-es tesztpilóta lenni

Bár nagyon úgy tűnik, hogy Esteban Gutierrez nem kap ülést a 2017-es szezonra, a mexikói pilóta célja továbbra is az, hogy jövőre visszakerülhessen a száguldó cirkusz mezőnyébe.

A 2016-os F1-es évadban Gutierrez a Haas csapatával próbált szerencsét. A fiatal pilótával azonban nem volt ott Fortuna, mivel egyetlen pont nélkül zárta a szezont. Az amerikai debütáns istálló megelégelte ezt a teljesítményt, és a szezon végén bejelentette, hogy Kevin Magnussenre váltja Gutierrezt.

A mexikói versenyző bízik benne, hogy a száguldó cirkusz közelében maradhat: „Van néhány lehetőségem, hogy az F1-ben maradhassak tesztpilótaként, amit meg is kell becsülnöm. Néhány ajtó még mindig nyitva áll. Szerencsére jó a kapcsolatom néhány emberrel, akikkel fejlődhettem az évek alatt.”

 gutierrez-abu-dhabi-2016



Gutierrez titokzatosan folytatta: „Most egy bizonyos istállóra koncentrálok, amely egyike a nagycsapatoknak.”

Sok olyan pilóta van mostanság, aki feladja a Formula-1-es karriert, és máshol próbál szerencsét. A mexikói nem tartozik az előbb említett versenyzők közé: „Minden az időzítésről szól. Nagyon sokat dolgoztam, és el kell döntenem, vajon melyik lehetőség lendítheti előre a jövőmet. Nem azért csinálnám ezt, hogy az F1-es paddockban lehessek. Valami olyat szeretnék, aminek van értelme.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: