DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottasnak rögtön teljesítenie kell a Mercedesnél

Toto Wolff szerint a fiataloknak idő kell, de Bottas tudja, hogy azonnal gyorsnak kell lennie, így lehet övé a jövő - a Mercedes-vezér azt is világossá tette, hogy nem marad a finn F1-es menedzsere.

Toto Wolff, a Mercedes vezére eddig tagja volt Valttero Bottas menedzsmentjének, segítette a finn pilótát - most viszont ennek vége, hiszen nem lehet egyszerre a menedzsere és a főnöke is. Bottas karrierjének kezdetén sok segítséget kapott Wolff-tól, de innentől a kétszeres világbajnok Mika Hakkinen, valamint Didier Coton felel a Williamstől távozó versenyző ügyeiért.

"Konfliktusokhoz vezetne, ha tagja lennék Valtteri menedzsmentjének és egyúttal a főnöke is lennék a csapatánál. Ebben a dologban már régen megegyeztünk: nem vezethet Mercedest olyan pilóta, akiért én vagyok a felelős és most éppen ez történik" - mondta a témáról Wolff a Sky Sports kérdésére.

bottas-2016-martini



Bottas átigazolását egyelőre nem fogadta mindenki kitörő örömmel, például Giancarlo Minardi szerint rossz döntést hozott a Mercedes, hiszen a finn csak második számú lehet Hamilton mögött. Maga a pilóta hosszabb távra tervez a világbajnok istállónál, de úgy fest, hogy egyelőre csak egyéves szerződést írt alá.

"Több opciónk is volt. Kényszerhelyzetben találtuk magunkat Nico visszavonulása miatt és bár vannak tehetséges fiataljaink Pascal és Esteban személyében, nekik kell még egy kis idő, nekünk pedig az volt a lényeg, hogy nyitva tartsuk a lehetőségeinket" - magyarázta a döntést Wolff. "Valtteri teljesen tisztában van azzal, hogy rögtön teljesítenie kell és gyorsnak kell lennie, ezt követően övé a jövő."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: