DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas elmondta, mire számít Hamiltontól

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es pilótája elmondta, mit vár a 2017-es szezonban új csapattársától, Lewis Hamiltontól, akit minél hamarabb szeretne jobban megismerni.

A Mercedes hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy a 2017-es évre Valtteri Bottast szerződtették Nico Rosberg helyére, miután a német úgy döntött, világbajnoki címének megnyerését követően visszavonul a sporttól. A finn pilóta természetesen nagyon lelkes, hogy a világbajnok csapat leszerződtette őt, és alig várja, hogy belemélyedjenek a közös munkába.

 Bottas



Rosberg és Hamilton kapcsolata nem volt felhőtlen korábban, illetve a McLarennél töltött idők során Fernando Alonsónak is meggyűlt a baja az akkor még karrierje elején járó brittel – Bottas azonban biztos benne, hogy megtalálják majd a közös hangot, és bízik abban, hogy a pályán mindketten elsősorban a csapat érdekeit fogják szem előtt tartani.

„Egy kicsit ismerem Hamiltont, hiszen évekig ugyanazokon a pályákon versenyeztünk. Hébe-hóba volt lehetőségünk egy kis csevegésre is, de most majd megragadom a lehetőséget, hogy jobban megismerjem” – mondta Bottas.

„Erős versenyzőpárosként tekintek magunkra és meggyőződésem, hogy jól fogunk tudni együtt dolgozni” – folytatta a finn. „Nyílt kártyákkal fogunk játszani, és remélhetőleg ezzel kölcsönösen hozzájárulunk a csapat érdekeihez. Ez az egyéni érdekeim közt szerepel, de a Mercedes is ezt szeretné. A Formula-1 egy csapatsport, ezt nem felejtem el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: