DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff: Őszintén szólva Bottas eléggé finn

Toto Wolff, a Mercedes vezére szerint Valtteri Bottas nagyon jól illik a csapatukba, de sokat kell dolgozniuk a következő hetekben, hogy a finn F1-es pilóta mindent megismerjen.

Megtörtént az, ami december közepe óta a legjobban izgatta a Formula-1-es közvéleményt: a Mercedes hivatalosan is bejelentette, hogy Valtteri Bottas érkezik Nico Rosberg helyére, ő lesz Lewis Hamilton csapattársa 2017-ben. A világbajnok istálló élő videós bejelentéssel adta a világ tudtára a döntést.

"Az életben néha a váratlan fordulatok érdekes lehetőségeket teremtenek. Nico döntése decemberben nagy meglepetés volt és egy komoly kihívás, amit a csapatnak kezelnie kellett. De ha kiállod a vihart, az erősebbé tesz és itt egy lehetőség a csapat számára az előrelépéshez" - mondta Toto Wolff.

"Valtteri komoly srác, két lábbal áll a földön, őszinte és nagyon koncentrált. Őszintén szólva eléggé finn és nagyszerűen illik hozzánk. Impresszív teljesítményt nyújtott a junior kategóriákban és szerzett kilenc dobogós helyezést a Formula-1-ben. Most viszont itt az idő, hogy feljebb lépjen és meglássuk, hogyan tud versenyekért, bajnokságokért harcolni" - beszélt új pilótájáról a Mercedes motorsport-igazgatója.

bottas2017



"Tudjuk, hogy már lemaradásban vagyunk az új szezonra való felkészülésben, úgyhogy sűrű lesz a program, hogy beépítsük őt a csapatba. Egy dolog viszont biztos: ahogy én ismerem Valtterit, ő mindent bele efog adni" - tekintett előre Wolff. "Bízunk a képeségeiben, ez az egyik indok, amiért őt igazoltuk le. A következő hetekben sokat kell dolgoznunk, hogy megértse a csapatot és az autót. Ez az izgalom azonban friss energiát és új dinamikát jelent a pilóták között."

A Mercedes és a Williams sokáig tárgyalt egymással, de Wolff annak is örül, hogy Wehrleint sikerült "elhelyezni" a Saubernél. "A Mercedes nevében meg kell köszönnöm az együttműködést a Williamsnek, hogy engedték Valtteri számára ezt a lépést. Szintén köszönöm Monisha és a Sauber türelmét. Ez sűrű nap a pilótapiacon és örülök annak, hogy Pascal a Saubernél fog versenyezni, ott folytathatja a fejlődését. Elégedett vagyok amiatt, hogy mindkét fiatal tehetségünk új kihívások elé néz, mivel Esteban a Force Indiánál fog versenyezni. Követni fogjuk a fejlődésüket."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: