DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Rosbergnek is szerepet szán a Mercedes

Az F1-es világbajnok alakulat hétfői bejelentésének középpontjában Valtteri Bottas leszerződtetése állt: egyúttal viszont az is kiderült, hogy a visszavonuló Nico Rosberg a márka nagykövete lesz.

Nico Rosberg, az egyetlen német versenyző, aki német csapat színeiben lett Formula-1-es világbajnok, pályafutása legnagyobb sikerét követően úgy döntött, visszavonul – ez váltotta ki a hosszú bizonytalan időszakot, melynek befejezéseként a Mercedes ma megerősítette, hogy Valtteri Bottas érkezik a címvédésről lemondó világbajnok helyére a csapathoz.



A közlemény, amelyben a Mercedes Bottas leigazolását tudatja, kitér arra, hogy Nico Rosberg – akinek nem áll szándékában más sorozatban versenyezni – továbbra is a márka kötelékében marad: „A Mercedes-AMG Petronas Motorsport örömmel jelenti be, hogy Nico elfogadta a csapat nagyköveti szerepét 2017-re” – áll a sajtóanyagban.

Nico Rosbergnek már holnap lesz egy megjelenése új munkakörében: Genfben az egyik szponzor, az IWC Schaffhausen eseményén vesz részt, korábbi csapattársa, Lewis Hamilton társaságában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: