DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Összecsapott a Red Bull és a Ferrari tehetsége

A Red Bull, a Ferrari és a Force India fiatal tehetsége is ott volt egy hétvégi utánpótlás-versenyen - az energiaitalosok holland versenyzője áll az élen, de a másik kettő is nyert futamot.

A Formula-1-es utánpótlás-nevelés egyik alapja lehet a Toyota Racing Series, amelynek fő feladata, hogy felkészítse a fiatal tehetségeket az európai sorozatokra, a Formula-3-ra, vagy akár a GP3-ra. Több F1-es istálló junior programja is figyel erre, a hétvégi új-zélandi fordulón ott volt például a Red Bull, a Ferrari és a Force India egy-egy tehetsége is.

redbull-ferrari_1



Az első forduló három futamból állt és ennek végén a Red Bull fiatalja, Richard Verschoor vezet - a holland versenyző egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezést szerzett. A Force India kegyeltje, Jehan Daruvala egy futamgyőzelem mellett még egy dobogós helyezést jegyzett, így ott van a három legjobb között, míg a Ferrari iskolájának tagja, Marcus Armstrong is bekezdett: pályafutása első együléses győzelmét jegyezte.

Az említett Verschoor még csak decemberben ünnepelte 16. születésnapját, tavalyi sikeres szezonjával került be a Red Bull programjába - két F4-es bajnoki címet is szerzett, méghozzá rendkívül domináns teljesítménnyel. A Toyota Racing Series öt hétvégén át tart az európai szezon kezdete előtt és olyan nevek versenyeztek már itt, mint a Formula-1-be idén bekerülő Lance Stroll, vagy a Formula-E-ben a Jaguarnál versenysző Mitch Evans.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: