DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massa extrém motiváltan tér vissza

A rövid időre visszavonuló brazil F1-es pilóta szerint úgy érezte, hogy ez a helyes döntés - a rajongása nem veszett el, ahogy a motivációja sem, várja a közös munkát Lance Stroll-lal.

A Sauber bejelentése után az is hivatalossá vált, hogy Felipe Massa visszatér, illetve mégsem vonul vissza: a brazil pilóta egyéves szerződést kötött a Williamsszel, így 2017-ben ő lesz az újonc Lance Stroll csapattársa. A visszavonulását alig pár hónapja bejelentő versenyző örül a lehetőségnek.

"Először is nagyon boldog vagyok, hogy esélyt kaptam a visszatérésre a Williamshez. Mindig is az volt a terv, hogy versenyzem valahol idén, de a Williams csapat nagyon közel áll a szívemhez. Valtteri kapott egy nagyszerű lehetőséget és a legjobbakat kívánom neki" - mondta Massa, egyúttal belengetve a már régóta egyértelmű hírt: Valtteri Bottas lesz a Mercedes pilótája.

massa-2016



"Amikor ajánlatot kaptam, hogy segítsem 2017-ben a Williamst, úgy éreztem, hogy ez a jó döntés. Nem veszítettem el a rajongásom a sport iránt és extrém motivált vagyok, hogy visszatérhetek és vezethetem az FW40-et. A szurkolóim támogatása nagy lökést adott az utóbbi hetekben, hálás vagyok érte" - folytatta, majd megemlítette új csapattársát, Lance Strollt is.

"Alig várom a közös munkát. Ismerem őt évek óta, láttam, ahogy fejlődött, úgyhogy várom, hogy mit tudunk elérni együtt" - tért ki a kanadaira. Massa érkezésével és Wehrlein bejelentésével már csak Bottas és a Mercedes szerződését kell hivatalossá tenni - illetve a Manor helyzete továbbra is a levegőben lóg...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: