DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hivatalos: Felipe Massa visszatér

Helyesebben mondva vissza sem vonul az F1-től a brazil pilóta, aki 2016 után 2017-ben is a mezőny tagja lesz. Valtteri Bottas Mercedeshez szerződése nyitotta meg előtte a kaput.

Akik novemberben látták a Brazil Nagydíjat, érzelmes búcsúnak lehettek tanúi: a versenyen kieső Felipe Massa könnyek között köszönt el hazai közönségétől és a Formula-1-től – csapata, a Williams szerelői állva tapsolták a pilótát. Valószínűleg aligha gondolta volna akkor bárki is, hogy Massa sorsa nem végleges, a visszavonulás minden idők talán legrövidebbje lesz, és a brazil 2017-re újra a mezőny tagjaként fog készülni – egy furcsa csavar értelmében korábbi csapattársa, Valtteri Bottas utódjaként jelentette be őt a Williams.

A közleményben szerepel, hogy Massa egyéves szerződést írt alá csapatával, Bottas pedig távozik az alakulattól.

"Amikor ajánlatot kaptam, hogy segítsem 2017-ben a Williamst, úgy éreztem, hogy ez a jó döntés. Nem veszítettem el a rajongásom a sport iránt és extrém motivált vagyok, hogy visszatérhetek és vezethetem az FW40-et. A szurkolóim támogatása nagy lökést adott az utóbbi hetekben, hálás vagyok érte" – nyilatkozott Felipe Massa.



Annak lehetősége, hogy Massa mégis marad az F1-ben és a Williams kötelékében, akkor merült fel, mikor feltűntek a sajtóban az első hírek arról, hogy a Mercedes a grove-i csapat finn pilótáját, Valtteri Bottast igyekszik megszerezni. Bár cserébe Bottasért a német gyártó felajánlotta védencét, Pascal Wehrleint, a Williams kitartott amellett, hogy 18 éves újonca, Lance Stroll mellett egy tapasztaltabb pilótával vágjon neki a szezonnak. Innentől a 11-szeres futamgyőztes és 2008-as bajnoki második Felipe Massa ésszerű választás volt: a brazil mögött 14 versenyszezon rutinja áll, emellett kiválóan ismeri a Williamst, ahol az utóbbi három idényt töltötte.

Néhány órával ezelőtt jelentették be Pascal Wehrlein érkezését a Sauberhez. Várhatóan a kirakós utolsó darabjaként sor kerül Valtteri Bottas Mercedeshez való átigazolásának hivatalos megerősítésére is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: