DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams akarja a Mercedes szakemberét

Claire Williams, a grove-i istálló csapatfőnök-helyettese fontosnak tartja, hogy hamarosan új szakember érkezzen hozzájuk, aki versenyzőpárosukkal együtt sikerre viszi az F1-es alakulatot.

A Mercedes egyelőre vár a Valtteri Bottas szerződtetésével kapcsolatos bejelentésre, azonban az már hivatalos, hogy Paddy Lowe, az istálló technikai igazgatója elhagyja a csapatot. A hírek szerint Lowe a Williams csapatfőnökeként folytathatja pályafutását, ráadásul sokan azt feltételezik, ez része annak a megállapodásnak, amely alapján a grove-iak elengedik Bottast a Mercedeshez. A csapatfőnök-helyettes korábban elárulta, mikor lesz hivatalos az információ.

Lowe



Paddy Lowe érkezésével kapcsolatban azonban nem fogalmazott ennyire egyértelműen Williams: „Számunkra a két dolog különböző. Szükségünk van egy olyan technikai igazgatóra, aki visszalök minket az ambícióinkhoz, hogy versenyeket és világbajnokságokat nyerjünk.”

A hírek szerint azonban nem technikai igazgatóként, hanem csapatfőnökként érkezne Lowe az istállóhoz, erről azonban több információt nem árult el Claire Williams. „Természetesen olyasvalaki, mint Paddy, aki elérhető lesz, nagyon vonzó lehetőség számunkra. Ezt a csapatot sorozatban három éven keresztül segítette a világbajnoki címhez. A lista tetején szerepel, ő egy fantasztikus lehetőség lenne. A Williamsnél kezdte a karrierjét, és melyik csapat ne szeretne egy olyan embert, mint Paddy Lowe?” – folytatta Claire.

A Mercedes egyelőre Lowe pótlásával kapcsolatban sem tett bejelentést, azonban azt beszélik, hogy a Ferrari volt szakembere, James Allison érkezhet a helyére.               

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: