DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Red Bull főnök szerint Vettelnek nem áll jól a piros

A két csapatot is tulajdonló Dietrich Mateschitz a héten tárgyal a sport vezetőivel az F1 jövőbeli irányáról, amely szerinte az idei új szabályokkal már megtette az első helyes lépést.

A Red Bull és a Toro Rosso birtoklásával az osztrák üzletember előkelő helyet foglal el a Formula-1 legbefolyásosabb személyei között, noha elmondása szerint arról még nem döntött, hogy érdemes lenne-e részesedést is vásárolnia a sportban, amire az új tulajdonos, a Liberty Media lehetőséget kínál az istállók számára.

Mateschitz azt is elárulta, hogy a Liberty vezérigazgatójával, Chase Carey-vel eddig még nem lépett kapcsolatba, ám a napokban ez változni fog, mégpedig egy fontos ügy érdekében.

„Chase Carey és Bernie Ecclestone ezen a héten Kiztbühelben lesznek az Alpesi Sí Világkupán, és ott majd beszélünk” - idézi őt a Speedweek. „A Formula-1 népszerűsége azon áll vagy bukik, hogy mekkora csata látható az élmezőnyben. Egy motorsport-sorozat akkor tekinthető egészségesnek, amikor az élcsapatok közel állnak egymáshoz; nem elég, ha a 3. és 4. helyért folyik a harc. Az autóknak jobban kell idézniük a régi időket, ami meg is történik 2017-re. A versenyzőket viszont még mindig túl sok buta szabály korlátozza, amiket a rajongók sem értenek.”

vettel-ferrari_1



A lapnak Mateschitz a csapata pilótahelyzetéről is beszélt, és nem rejtette véka alá, hogy a Red Bullnál is mozgolódtak kicsit a frontvonalak Daniel Ricciardo és Max Verstappen átigazolása körül, amikor Nico Rosberg váratlanul bejelentette visszavonulását a Mercedestől.

„Helmut Marko és Niki Lauda beszélgettek róla, de inkább csak szórakozásból, hiszen mindenki tisztában volt vele, hogy a mi versenyzőink nem elérhetőek. Hozzám senki sem jött oda azzal a kéréssel, hogy elengedjek valakit” - erősítette meg Mateschitz.

Az osztrák szót ejtette arról a személyről is, akinek csapata eddigi messze legnagyobb F1-es sikereit köszönheti - a két éve a Ferrarihoz átigazolt Sebastian Vettellel még ma is szokott beszélgetni. „Igen, amikor elutazok egy nagydíjra, vagy olykor telefonon is, de leginkább csak jelentéktelen dolgokról. És mindig közlöm vele, hogy nem áll jól neki a piros!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: