DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari főnöke nem tartotta elég jónak a fiatal olaszt

A Ferrari Junior programjának pilótája, Raffaele Marciello tett le arról, hogy a jövőben a Formula-1-ben versenyezhessen. Az olasz versenyző úgy döntött, hogy más sorozatban próbál szerencsét.

Nem mindenki olyan szerencsés, mint Max Verstappen, vagy Lance Stroll, hogy ilyen fiatalon a száguldó cirkuszban lehetnek. Néha még a GP2-es bajnoki cím sem elég ahhoz, hogy valaki Formula-1-es ülést kapjon. Erre Pierre Gasly a példa, aki azért nem lett a Toro Rosso pilótája, mert Danyiil Kvjattal végül hosszabbított 2017-re az olasz alakulat.

Ezúttal viszont a Ferrari Junior programjának tagjának, az olasz Raffaele Marciello F1-es álmainak lett vége. Az olasz pilóta nemcsak az olasz gárdát szolgálta, 2015-ben ugyanis a Sauber tesztpilótája volt. A hírek szerint a 22 éves tehetség a GT széria felé veszi az irányt.

 marciello-barcelona-2016



Marciello úgy érzi, ha most nem lép, számos más lehetőséget szalaszt el a száguldó cirkusz miatt: „Maurizio Arrivabene nem tart engem megfelelőnek az F1-es szereplésnek, tehát ennek a történetnek itt vége van. Azt hiszem, a legjobb az lesz, ha nem is koncentrálok többet a száguldó cirkuszra, mert így talán más lehetőségektől esek el.”

Az olasz pilóta így zárta gondolatait: „Még elég fiatal vagyok, és vannak nálam idősebb versenyzők is, akik tovább próbálkoznak, hogy bekerüljenek, de én elégedett vagyok a mostani döntésemmel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: