DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll még most sem hiszi el, hogy F1-es pilóta lett

A Williams 18 éves újonca, Lance Stroll első futamára készül, s bár már két hónapja biztos, hogy ott lehet a melbourne-i rajtrácson, még most is nehezen hiszi el, ami vele történik.

Lance Stroll nemrég hosszú tesztet teljesített a Williams 2016-os elemekkel felszerelt, 2014-es autójával Sepangban, éppen ezért meglepő volt hallani tőle, hogy milyen kevés nap áll rendelkezésére gyakorlás gyanánt. A kanadai versenyzőről novemberben derült ki, hogy a grove-i istállónál debütálhat az Ausztrál Nagydíjon, de még most is alig hiszi el, hogy valóra válthatja gyerekkori álmát. „Imádom a Forma-1-et, kissráckorom óta figyelemmel követtem” – nyilatkozta a 18 éves pilóta az Autosport International Show-n.



„Hihetetlen számomra, hogy itt lehetek – valójában még fel sem fogtam, szerintem csak akkor, amikor felállok a rajtrácsra Melbourne-ben. Amikor kialszanak a piros lámpák, egyszerre elfelejtesz mindent, és az előtted álló feladatra koncentrálsz. Hatalmas kihívás lesz, egyúttal nagyon sokat kell tanulnom – egy biztos, kemény, de remek pillanatok is várnak rám. Hihetetlen utazás lesz majd” – tette hozzá Stroll, aki azt is elmesélte, hogyan készül fel az új szabályok szerint épített, elvben nehezebben vezethető autók által jelentette kihívásra.

„Használati utasításokat olvasok, valamint nagyon sokat készülök az edzőteremben, hogy felkészüljek az új autóra, amelyet nehezebb lesz vezetni. Már vezettem Forma-1-es autót, így legalább hozzá tudtam szokni – sokkal jobb, mint ha az F3-as gépből egyenesen az idei autóba ugrottam volna. Egy biztos, továbbra is koncentrálnom kell, hiszen az idei modell által jelentett kihívások teljesen másak lesznek, mint amit a 2014-es gépben sikerült megtanulnom. Végső soron viszont ez csak egy másik versenyautó lesz, én pedig egész életemben versenyautókat vezettem” – tette hozzá a kanadai. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: