DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon: Nem csak résztvevő akarok lenni

A Force India francia F1-es versenyzője szerint az a célja, hogy futamot nyerjen, hiszen nem azért van a sorozatban, hogy csak résztvevő legyen - úgy véli, hogy logikus lenne, ha beülhetne majd a Mercedesbe.

Nagyon gyorsan ugrál előre a Formula-1-ben Esteban Ocon, a fiatal francia versenyző 2016-ot még a DTM-ben kezdte, majd idény közben ülést kapott a királykategóriában a Manornál és első teljes idényét már a konstruktőri pontverseny negyedik helyén záró Force Indiánál kezdheti meg. Ocon azonban természetesen nem elégszik meg ennyivel: ugyan nem erre koncentrál jelenleg, de logikus lenne, ha lehetőséget kapna a Mercedesnél is.

A francia és a Mercedes másik saját nevelésű tehetsége, Pascal Wehrlein is az esélyesek között volt Nico Rosberg helyére, ám a hírek szerint egyikük sem ülhet be a világbajnok autóba, legalábbis egyelőre - igaz, Oconnak így sincs oka panaszra. "Nem nagyon tudom, hogy beülhetünk-e majd a Mercedesbe, de ez tűnik logikus útnak. Fel akarnak minket készíteni. Jelenleg csak a Force Indiára akarok koncentrálni, de sosem tudhatod, hogy mit hoz a jövő" - mondta arról, hogy mindketten (valószínűleg) középcsapatoknál folytatják 2017-ben.

ocon-manor-2016-brazil



"Természetesen az a célom, hogy valamikor nyerni tudjak egy nagydíjat. Először is sokat kell tanulnom a téli tesztek alatt és fel kell készülnöm az első futamra. Ez után azonban nyilvánvalóan nyerni akarok, nem azért vagyok itt, hogy csak résztvevő legyek" - jelentette ki a francia, aki 2016-ban kilenc Formula-1-es futamon állhatott rajthoz.

"Ez egy kis csapat és tényleg olyan érzés, mintha egy család lenne. Mindenki jól kijön a másikkal, engem is szívélyesen fogadtak, remek a hangulat. Ráadásul mindenki nagyon motivált, szenvedéllyel végzi a munkáját és a lehető legjobb autót akarja elkészíteni nekünk" - tette hozzá új csapatával kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: