DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Két USA Nagydíjat akar a McLaren vezére

Zak Brown szerint csak azért nem szól nagyot Amerikában az F1, mert nincs belőle elég - két stabil versenyre és a csapatok segítségére van szükség, de sokat profitálhatnak belőle.

Zak Brown szerint a Formula-1-nek nem elég egyetlen nagydíj az Egyesült Államokban - a reklámokhoz, a promócióhoz értő szakember szerint kell találni még egy helyszínt Austin mellett. Hiába hangsúlyozta, hogy ő elsősorban versenyző és a McLaren szurkolója, úgy fest, hogy a Formula-1 üzleti részével továbbra is erősen foglalkozik.

"Szerintem a Formula-1 igazán nagyot szólhat Észak-Amerikában. Úgy vélem, hogy egyedül azért nem szól nagyot, mert nincs belőle elég. Szükségünk van egy második futamra. A televízió nagyon jó, a Haas érkezése szintén, még egy amerikai pilóta kellene, de nem látok ilyet a sportág közelében jelenleg" - mondta az NBC-nek az amerikai születésű, de már régóta Angliában élő Brown.

austin



"A második futam kell ahhoz, hogy megfogjuk az amerikai nézőket, de ezen felül a csapatoknak is segíteniük kell a sportág promotálásában. Túl sokat változott a Formula-1 Amerikában, nem mindig volt verseny sem. Stabilitásra van szükségünk és még egy futamra" - sulykolta tovább véleményét.

A szakember szerint egyébként a Super Bowl-tól is tanulhatna a száguldó cirkusz - korábban arról beszélt, hogy egy-egy futamból is lehet show-t csinálni, megfogni vele egy-egy várost. "Egyszerűen jobb munkát kell végezni a marketing szempontjából. Szerintem a szurkolókat be kell vonni az egészbe, nem elég az, hogy csak kimennek a futamra hétvégén. Az egész hétnek erről kell szólnia a városban, folyamatosan hozni kell a programokat."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: