DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg nem akart a Mercedeshez igazolni

Nico Hülkenberg elmondta, köszöni szépen, ő tökéletesen elégedett jelenlegi csapatával, a Renault-val, és meg sem fordult a fejében, hogy Nico Rosberg helyére pályázzon.

A 2016-os világbajnok nagyon hirtelen jelentette be visszavonulását, ami nagy port kavart a szezonzáró utáni pár hétben. A Mercedes még mindig nem jelentette be, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa, de már szinte biztosra vehető, hogy az ezüstnyilak másik autóját Valtteri Bottas fogja vezetni.

A gyári Renault leigazolta 2017-re Nico Hülkenberget, aki hűségét kifejezve a franciák felé a következőt mondta: „Belegondolva a mostani szituációba, sosem éreztem úgy, hogy szeretnék eligazolni Rosberg helyére. Már fülig szerelmes vagyok az új 'barátnőmbe', a Renault-ba.”

 hülkenberg-japan-nagydij-2016



A német versenyző sajnálja Rosberg visszavonulását: „Elég nagy baj, hogy Nico nem lesz ott megvédeni a világbajnoki címét jövőre. Abban viszont biztos vagyok, hogy tudja mit, és miért csinál, mivel ugyanolyan megfontolt személyiség, mint én.”

Hülkenberg viccesen zárta mondandóját: „Számomra elég szívás a visszavonulása, mert nem utazhatok több nagydíjra a magánrepülőjén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: