DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Eldőlt, mikor jelentik be Bottast

Claire Williams elmondta, nem fognak Valtteri Bottas útjába állni, ha ő a Mercedeshez szeretne igazolni. A csapatnál ezzel elismerték a finn távozását, és azt is elárulták, mikor jelentik be a dolgot.

Az szinte eddig is biztos volt, hogy Bottas a Mercedeshez igazol a 2017-es szezonban, de arról csak találgathattunk, mikor fogják az ezüstnyilaknál bejelenteni a finn érkezését. Most úgy tűnik, már a következő héten történik meg a dolog.

Claire Williams szerint nem a legjobb, hogy még mindig senki nem tudja biztosra, ki lesz a háromszoros bajnok versenyzőtársa: „Elég nagy nyűg ez, és mindenki szeretné már tudni, ki lesz Lewis csapattársa a következő évben. Természetesen, amikor Nico bejelentést tett, tudtuk, hogy az ajánlat meg fog érkezni Toto részéről.”

 bottas-2017



A brit csapatfőnöknő így folytatta: „Ez egy nagyszerű lehetőség Valtterinek, aki nagyon sokat adott a Williamsnek. Mindig is azt hangoztattuk, hogyha ez megtörténik, az számunkra is pozitív dolog, és helyes döntés elengedni őt.”

Williams meg is indokolta Bottas elengedését: „Senki nem akar olyan versenyzőt a csapatába, aki teljesen máshol szeretne lenni. Nem lenne szép megállítani egy pilótát, akinek az ölébe egy ilyen nagyszerű lehetőség hullik, különösen Valtteri karrierjének ezen pontján nem.”

Ha a finn megy, Massa marad a csapatnál Stroll mellett, ezen dolgoznak gőzerővel a brit gárdánál: „Már majdnem ez is eldőlt, már látjuk is a végét, és remélhetőleg mi is bejelenthetjük ezt a következő héten. Ha Felipe visszatér, nem hiszem, hogy motiváció nélkül tenné ezt meg. Mi pedig nem akarunk olyan versenyzőt, akinek nyűg, hogy nekünk dolgozzon.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: