DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Vettel a következő évi átigazolások kulcsa”

A McLarennél Ron Dennist nemrég váltó Zak Brown van a fenti véleményen. A wokingiak új vezére Fernando Alonso lehetséges jövőjéről, és ennek függvényéről beszélt.

2017-ben a nagy múltú brit istálló alapvető célja nem más, mint a legjobb három nagycsapat mögé kerülni. Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne már nem az első tíz hely valamelyikéért, hanem a dobogókért harcolna, Boullier pedig már szerencsével egy-két győzelmet is vár csapatától.

Brown szerint a kétszeres világbajnok az előző szezonban kihozta a McLarenből a maximumot: „Alonso teljesítette tavaly, amit elvártunk tőle, de az ő szerződése sem véges, és el tudják képzelni, milyenek az elvárásai.”

 alonso-vettel-abu-dhabi-2016



Az amerikai vezető szerint a Ferrari négyszeres világbajnoka jövőre nagy szerepet fog játszani a következőkben: „Vettel kontraktusa lejár a következő évben, ezért elképzelhető, hogy 2018 igen izgalmas lesz az átigazolásokat illetően. Mi nyilván nagyon szeretnénk megtartani Alonsót. Ő az egyike a legnagyobb versenyzőknek, ha nem a legjobb.”

A Ron Dennis helyét nemrég átvevő ex-pilóta így folytatta: „Most egyelőre meg kell várnunk, hogyan alakulnak a dolgok, és elfelejteni ezeket a kérdéseket az év első néhány versenyhétvégéjén.”

Brown Alonso jövőjéről a következőt mondta: „Ha az ő helyében lennék, megvárnám, hogy teljesítünk, mielőtt döntést hozok. Nem lehet őt ezért hibáztatni. Az egész csapat várja már a következő szezont, ami kétféleképpen sülhet el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: