DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újabb két csapat teljesítette a töréstesztet

A Force India után már újabb két istálló van túl az FIA szezon előtti kötelező töréstesztjein. Ezúttal sem az élcsapatok egyikéről beszélünk, hanem a Haasról és a Toro Rossóról.

Úgy tűnik, a kisebb istállók ebből a szempontból gyorsabbak a nagyoknál. Elsőként a Force India ment át a teszten, a mai napon pedig a tavaly debütáló Haas, és a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso is közzétette a sikeres produkcióját.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elégedetten nyilatkozott az ügyről: „Teljesítettük a karosszéria töréstesztjét ezen a héten, tehát eddig minden a tervek szerint alakul. Az mindig egy elég jó jel – egy nagy ugródeszka – ha egy csapat ezen túl van. Ha ez megvan, az nyugtató tud lenni.”

 toro-rosso-haas-baku-2016



Az amerikai alakulat vezetője így folytatta: „A szezon egy kicsit későn kezdődik, de ez nem függ az autó építésétől, mert a versenygépet is később mutatjuk be. Nagyon sokat tanultunk tavaly a fejlődésről, mindig tanul az ember valami újat.”

Nem a Haas volt az egyetlen istálló, aki a mai napon teljesítette a töréstesztet. A Toro Rosso is kihirdette a dolgot a Twitterén az alábbi képet közölve Kvjatról és Sainzról a következő szöveggel kiegészítve: „Jó hírek, srácok! Megvan az autótok, amivel tesztelhettek!”

sainkvjat

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: