DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stroll: Csak négy napot tesztelhetek!

„Nehéz idők is várnak rám” – fogalmazta meg Lance Stroll, hogy nem lesz sétagalopp első F1-es szezonja. A kevés téli tesztnapot is szóba hozta – miközben egy régebbi Williamsszel privát tesztek egész során vett már részt.

A mezőny egyik új arca Lance Stroll, a 2016-os Formula-3-as Európa-bajnok lesz a Williamsnél, aki Max Verstappenhez hasonlóan nagyon fiatalon érkezik az F1-be – 18 évesen a sportág történetének második legfiatalabb résztvevője lesz –, azonban talán kevésbé szerencsés időzítéssel. 2017-ben ugyanis fizikailag megterhelőbbé válik az új autók vezetése, ebből adóan pedig könnyebb lesz kifáradni, ami épp a fiatalabb pilótákat sújthatja jobban.

Ráadásul, ahogy tavaly, a téli felkészülési időszak ismét csak két tesztből fog állni, mint arra Stroll is rámutatott: „Mindössze négy napon lesz. Összesen nyolc napot tesztelünk Barcelonában, ami 50-50 arányban oszlik meg a két versenyző között. Tehát négy jut nekem és négy a másik pilótának, akárki is lesz az. Nem valami sok, de ez is része a rám váró kihívásnak” – idézi a gpupdate.net Strollt.



„A Williams tudja, hogy újonc és fiatal vagyok. Tisztában vannak vele, hogy talán több időre van szükségem a tanuláshoz, mint egy tapasztaltabb versenyzőnek. Nem akarok hibákat elkövetni, de a valóság az, hogy nehéz idők is várnak rám. A csapatnak is bonyolult dolga lesz az új formula, új autó, új szabályok miatt. Bizonyos tekintetben többet kell majd készülnöm, mint a rutinosabb pilótáknak. De itt vagyok, és megpróbálom majd a legtöbbet nyújtani a szezonban” – ígérte a kanadai, keményen fog harcolni, hogy megállja a helyét a világ legjobbjai ellen.

A kevés tesztnap emlegetése azért is furcsa, mert milliárdos apjának köszönhetően a csapathoz rengeteg pénzt hozó – 35 millió dollárt fizetnek az első szezonért – Lance Stroll ősz óta számos privát teszten vezette a Williams 2014-es autóját a felkészítő program részeként, legutóbb például húsz fős stábbal egészen Sepangig utazott, hogy a versenynaptár egy újabb helyszínén vezethessen. Egyes vélemények szerint legutóbb Jacques Villeneuve-nek volt lehetősége ennyi kilométert begyűjteni bemutatkozása előtt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: