DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Miért választott új rajtszámot Vandoorne?

Többek között erről a kérdésről is beszél a McLaren belga versenyzője. A wokingiak pilótája az új autóról is elárult néhány információt, és elmondta, melyik versenyhétvégét várja a legjobban.

Csakúgy, mint a többi versenyzőtársa, Vandoorne is igen kemény edz a 2017-es szezonra. A belga versenyző idén futhatja első teljes szezonját a száguldó cirkuszban, így nem csoda, hogy alig várja a téli tesztek kezdetét. Mégse a szezonnyitó lesz a szezon fénypontja Vandoorne számára, hiszen az év közepe felé Belgiumban hazai közönség előtt is versenyezhet.

A fentieknek megfelelően wokingiak pilótája így kezdte nyilatkozatát: „Láttam már az autót számítógépen – egy 3D-s képen. Eléggé más a kinézete, mint a mostani versenygépeknek, de tetszik. Futurisztikusnak mondanám, főleg a szélesebb gumik és a nagyobb szárnyak miatt. Elölről nagyon agresszívan néz ki.”

 vandoorne-bahrein-2016



Vandoorne-t arról kérdezték, miért cserélte a tavalyi évben használt 47-es rajtszámát a 2-esre: „Azért ezt a számot választottam, mert ez volt először az autómon, amikor versenyezni kezdtem egy formaautóban, a Formula 4 Eurocup 1.6-ban 2010-ben. Akkor nem én döntöttem erről, hanem ezt adták, de az egy sikeres évem volt. Sok győzelmet és dobogót értem el, tehát pozitív emlékek fűznek hozzá.”

A McLaren fiatalja érthető okokból a Belga Nagydíjat várja a legjobban: „Ez a következő szezon nyilván egy hatalmas mérföldkő lesz számomra. De a versenyeket nézve, Spát, a hazai futamomat – ami egyben a kedvenc pályám is – várom a legjobban. Ez lesz az első alkalom, hogy F1-es nagydíjon vehetek ott részt. Tudom, hogy nagyon sok szurkolóm és családtagom is kijön majd arra a hétvégére, éppen ezért alig várom, hogy már ott járjunk 2017-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: