DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Ferrari miatt szenvedett újabb csapást az olasz motorsport?

Egyelőre úgy tűnik, hogy Pascal Wehrleint igazolja le a Sauber Felipe Nasr helyére - egy Mercedes-ifjoncot a Ferrari-motoros autóba. Giancarlo Minardi szerint ez az olasz motorsport kudarcát jelenti.

Antonio Giovinazzi révén újra van F1-es reménysége Olaszországnak, aki ráadásul a tifosi szeme fényénél, a Ferrarinál teheti meg első lépéseit a csúcs felé vezető úton. A GP2 második helyén végző pilóta nemrég a Scuderia hivatalos teszt- és tartalékpilótájává vált, annak ellenére, hogy még nem vezethette a csapat autóját. Az olasznak, akit meglepett a gárda hívása, akár esélye is lett volna arra, hogy már 2017-ben szerződést kapjon a „vörös” motorokkal ellátott Saubernél, ám a Ferrari úgy gondolta, hogy egy ideig még tanítgatják a 23 éves pilótát.



Így az a paradox helyzet fordult elő, hogy a Sauber minden bizonnyal egy Ferrari-patronált helyett a Mercedes támogatottjának ad helyet Pascal Wehrlein személyében. Bár még nem érkezett hivatalos bejelentés, a legtöbb szakportál tényként kezeli a Manornál tavaly debütáló német érkezését, ez pedig igencsak elszomorítja a korában a sportág egyik legkisebb alakulatának számító Minardi alapítóját, Giancarlo Minardit. „Ezzel együtt vajmi kevés esély van arra, hogy Antonio Giovinazzi a Ferrari-motoros Saubernél debütáljon majd, ami szerintem kicsit szégyen is a Ferrarira nézve, az olasz motorsport valódi kudarca” – nyilatkozta Minardi a Motorsport.com-nak.

„A csapatnak ugyanis segítenie kellene abban, hogy honfitársai helyet találjanak maguknak a kisebb istállóknál, a tapasztalatszerzés érdekében. Nagyszerű lenne ismét olasz pilótát látni a Forma-1-ben, aki az Olasz Nagydíjak igazi főszereplőjévé válhatna.” Olasz pilóta utoljára 2011-ben szerepelt a száguldó cirkuszban, még Vitantonio Liuzzi és Jarno Trulli révén. Azóta a legnagyobb esélye a Ferrarinál és Saubernél is tesztelő Raffaele Marciellónak lett volna – ő azonban feladta álmát anyagi támogatás hiánya miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: