DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Öt kör alatt kikészülhetnek az F1-es pilóták

Carlos Sainz, a Toro Rosso spanyol F1-es versenyzője arra számít, hogy öt kör alatt elfáradhat a nyaka az első teszten - hogy ezt elkerülje, egy héttel előbb kezdte meg a felkészülést, mint általában.

Többen jelezték már a Formula-1-es mezőny tagjai közül, hogy extrém terhelésnek lesznek kitéve az új autókkal kapcsolatban, hiszen jóval komolyabb erőhatások érik majd őket kanyarban a megnövekedett tapadás miatt. Most Carlos Sainz, a Toro Rosso spanyol versenyzője is arról beszélt, hogy pokolian nehéz lesz az első teszt.

"A Formula-1-es autókat sosem volt könnyű vezetni fizikális szempontból, akkor sem, ha lassabbak, mint a korábbi években. Mindig nagyon fittnek kellett lenni" - mondta a Toro Rosso weboldalának. "Az viszont igaz, hogy idén extrém szintre emelkedhet a terhelés, bár jelenleg még nem tudjuk, hogy pontosan mennyire. Én a legrosszabbra számítok, arra, hogy az első teszt ötödik körében kikészül a nyakam és 180 lesz a vérnyomásom."

sainz-test



"Ha ebből indulok ki és ennek megfelelően edzek, akkor természetesen nem lesz ez teljesen így. Általában január 2-3-án már megkezdem a felkészülést, most viszont akartam még egy extra hetet, így korábban kezdtem meg. Tudjuk, hogy milyen kihívást jelentenek majd az autók, úgyhogy korán nekivágtam."

Sainz így a szilveszteri ünneplést is erősen visszafogta, de szerinte ezt az áldozatot most meg kellett hoznia, karácsony után edzésbe állt. A pilóták először majd február végén, Barcelonában ülhetnek be az autókba a pályán, de ettől egyelőre mintha kissé tartana a mezőny...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: