DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Nagyra tartom Bottast, de ő a helyes választás?”

Ha Gerhard Bergeren múlna, Pascal Wehrlein lenne a Mercedes új versenyzője, aki eddigi karrierje során megtette, amit csak lehetett. Bottas Massa elleni mérlegét nem tartja elég meggyőzőnek.

A „ki lesz Nico Rosberg utódja kérdésre?” már egy ideje Valtteri Bottas az egybehangzó válasz, habár semmit sem mondhatunk biztosan addig, amíg nem történik hivatalos bejelentés, a Mercedes pedig egyelőre nem töri magát, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. A korábbi F1-es versenyző, Gerhard Berger meggyőződése, hogy a kilencszeres dobogós helyezett, 2014-es bajnoki negyedik finn nem a helyes választás lenne.



„Én Wehrleint választanám, hogy érvényt szerezzek a saját utánpótlás-programomnak. A program részeként Wehrlein végig meggyőzően teljesített. Csak akkor fog meglátszani, mennyire jó valójában, ha egy topautóba kerül. Bottashoz képest Wehrlein kockázatos, ezt elismerem. Éppen emiatt az okos megoldás talán nem az, ami mindenekelőtt eszünkbe jut” – mondta az Auto Motor und Sport lapnak az osztrák, aki 10 futamot nyert pályafutása során, de nem volt meg benne a plusz, amely a világbajnoki címhez szükséges. Szavai alapján mintha ezt hiányolná Bottasból is.

„Nagyra tartom Bottast, gyors, jó csapatjátékos, kedves srác, és kiérdemelte az esélyt, hogy bizonyíthasson. Másrészről azonban nem semmisítette meg Massát annyira, hogy azt mondjuk: ő a helyes választás” – magyarázta Berger, akit 17-4-es kvalifikációs mérleg sem győzött meg, melyet Bottas produkált csapattársához képest 2016-ban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: