DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Hogy készen állok-e világbajnokságot nyerni? Abszolút!”

Az eddig sem volt kérdés, hogy a holland F1-es pilótának nincs önbizalomhiánya, legutóbbi nyilatkozatával azonban újra egyértelmű jelét adta elszántságának.

Eddigi szereplését látva Max Verstappenről azt is lehetne hinni, hogy már az anyatejjel F1-es tapasztalatot szívott magába. A holland tavaly letarolta a sportágat barcelonai győzelmével és remek megmozdulásaival, főnöke pedig úgy vélekedik róla, hogy szerény személyisége még inkább kiemeli a többiek közül. Persze önbizalomért sem kell a szomszédba mennie, nemrég például úgy vélekedett, hogy már nem kell többet tanulnia a Forma-1-ben, hiszen az elmúlt két szezon során mindent el tudott sajátítani.



A szakértők meg vannak róla győződve, hogy az aerodinamikai szabálymódosítások a Red Bullnak fognak kedvezni, ezzel párhuzamosan pedig Verstappen már idén világbajnoki esélyessé válhat. Christian Horner szerint ebben az esetben bár nehéz dolga lesz menedzselnie őt és Daniel Ricciardót, egyáltalán nem tart attól, hogy Mercedes-szintű pszichikai hadviselés fog zajlani pilótái között. Verstappen számára pedig egyértelmű, hogy mit akar kezdeni egy versenyképes masinával: „Hogy készen állok-e világbajnokságot nyerni? Abszolút!” – nyilatkozta a pilóta a holland De Telegraafnak.

„Már a Toro Rossónál futott első versenyem óta készen álltam, 2015-ben, ha pedig a legjobb autóban ülsz, a versenyzés sokkal könnyebbé válik. Ha már akkor jobb autóm lett volna, biztosan képes lettem volna több győzelem megszerzésére is. Az elmúlt két szezonban nagyon sokat tanultam, balesetektől kezdve, hibákon keresztül elrontott bokszkiállásokig. Ha viszont a legjobb autót kapod a kezeid közé, akkor könnyebb dolgod van” – tette hozzá Verstappen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: