DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Fény az alagút végén: tárgyalnak a Manorról

Újraindultak a tárgyalások azzal az ázsiai konzorciummal, mely decemberben már majdnem megvette a legkisebb F1-es csapatot, s bár a Manor csődeljárás alatt van, a gyárban töretlenül készülnek a szezonra.

A brit Sky értesülései szerint a Manor csődeljárását menedzselő FRP Advisory újraindította a tárgyalásokat azzal az ázsiai csoporttal, akikkel Stephen Fitzpatrick, a csapatot két éve a csődtől megmentő tulajdonos decemberben már közel állt a megegyezéshez, s emellett más érdeklődők is megkeresték már a céget.

Ez egy újabb pozitív jel a megszűnés szélén álló kiscsapat háza tájáról, ahová bár a hírek szerint jövő péntekig, azaz január 20-ig meg kell érkeznie az új befektetőnek, különben elkezdik kiárusítani az istálló értékeit, a személyzetet egészen január végéig kifizetik – ahogy arról nemrég beszámolhattunk.

wehrlein-manor-hungary-2016



Emellett a Sky Sports arról is beszámolt, hogy a nehéz helyzet ellenére a Manor továbbra is készül a szezonra, s ha megérkezik a befektető, a csapat gond nélkül el tud utazni Ausztráliába. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy milyen autóval, hiszen az is felmerült, hogy egy átalakított 2016-os autóval kezdhetik meg a szezont.

S mindemellett, ahogy arról korábban szintén beszámolhattunk, a csapat versenyzési jogai a szezon negyedik futamáig érvényben vannak, azaz ha megérkezik a várva várt befektető, akár az év első versenyeit ki is hagyhatják annak érdekében, hogy elkészüljön a 2017-es autó, melyen a Manor bő fél éve dolgozik már.

manor_spa16_cs

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: