DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Haas főnöke védelmébe vette Magnussent

Noha a dán F1-es pilótáról még egy képet se láthattunk új szerelésében, máris kiérdemelte leendő csapatfőnöke, Günther Steiner támogatását.

A 2016-os szezonban hét pontot szerző Kevin Magnussen novemberben bejelentette, hogy ebben a szezonban már Haas csapatát fogja erősíteni, amely újoncévében kapásból jobban teljesített az enstone-iaknál. Noha az általános vélekedés szerint a Renault gyári csapat lévén sokkal nagyobb potenciállal rendelkezik, mint a Haas, Magnussen egyáltalán nem bánja, hogy otthagyta előző munkaadóját, mondván, korántsem biztos, hogy a francia gyártóból hamarosan bajnok lesz majd.



Talán ez verhette ki a biztosítékot Cyril Abiteboulnál, aki amellett, hogy a menedzsment körüli hercehurcával is foglalkoznia kell, most magára vonta a közharagot, amiért kijelentette, hogy csalódott Magnussenben, aki semmit sem fejlődött a tavalyi évben, fegyelmezetlen volt, és folyamatosan kifogásokat keresett gyenge szereplésére. A dán Ekstra Bladet megkereste Günther Steinert, Magnussen leendő csapatfőnökét Abiteboul kritikájával kapcsolatban, aki nem maradt adós a válasszal.

„Kevin egy tiszteletreméltó versenyző, ezt ki kell hangsúlyoznom. Mindannyian várjuk már, hogy együtt dolgozhassunk vele” – mondta az olasz. Persze a dán sajtó egy másik képviselője, a BT című lap újságírója, Peter Nygaard is kiállt pilótája mellett: szerinte Abiteboul más miatt haragszik Magnussenre. „Ha Abiteboul csalódott Kevinben, mert a Renault menedzsmentje nem működött megfelelően, az nevetséges. Egyértelmű, hogy Frederic Vasseur távozása áll a háttérben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: