DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Most nem is kell csapatfőnök a Renault-nak

Fred Vasseur némileg váratlanul bejelentette, hogy távozik a Renault csapatfőnöki posztjáról, de Cyril Abiteboul szerint nem is akarják most pótolni, hiszen nagyon erős a struktúrájuk.

A szerdai nap híre volt, hogy váratlanul elhagyja a Renault gyári csapatát Fred Vasseur - a most már csak ex-csapatfőnök azóta el is árulta, hogy miért döntött a távozás mellett. Cyril Abiteboul is kifejtette a véleményét a dologról, most pedig azt is elmondta, hogy hogyan alakul át az istálló felépítése - az biztos, hogy nem igazolnak senkit Vasseur helyére.

"Nem fogjuk helyettesíteni Fredet a csapatfőnöki poszton. Nem érezzük magunkat sokkoltnak, vagy meggyengültnek a bejelentés miatt, erről már egy ideje beszéltünk. Megpróbáltuk működtetni, de egy ponton, amikor már egyértelmű, hogy nem megy, meg kell hozni a döntést és továbblépni" - magyarázta Abiteboul.

abiteboul



Egyelőre nem lesz tehát kinevezett csapatfőnök a Renault-nál, a felelősség és a munka egy részét átveszi Abiteboul, de nagyobb szerep hárulhat Alan Permanre, valamint a McLarentől visszatérő Ciaron Pribeamre is. "Majd ha úgy érezzük, hogy hátráltat minket az a tény, hogy nincs csapatfőnökünk, akkor lépni fogunk, de nem hiszem, hogy ez most szükséges."

"Nagyon szilárd struktúránk van, amelyben én személy szerint hiszek. Sok változást eszközöltünk ezen a téren és szerintem a Red Bull-lal, illetve a motorral kapcsolatban már bizonyítottuk, hogy ez működőképes Viry és Enstone szemszögéből is. Nagyon erős a struktúránk" - tette hozzá még egyszer Abiteboul.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: