Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap
F1

Ekkor mutatják be az új McLarent... vagy mégsem?

Idáig négy csapat jelentette be 2017-es modellje bemutatásának időpontját, a spanyol sajtóban pedig az új McLaren felfedésének dátuma is megjelent.

A február végi, első előszezoni gyakorlást megelőzően gyors egymásutánban fogják követni egymást az F1-es istállók autóbemutatói, de biztosan lesz olyan alakulat is, amely a teszt kezdetén, a barcelonai bokszutcában hullajtja le a leplet 2017-es modelljéről. Eddig négy csapat jelentette be bemutatója dátumát, melyek közül leghamarabb a Renault tárja nagyközönség elé immáron saját motorja köré tervezett autóját, február 21-én, egyelőre meg nem nevezett helyszínen. Egy nappal később a Force India következik majd Silverstone-ban, ahogyan szintén itt mutatja meg idei kihívóját a Mercedes február 23-án, 24-én pedig a Ferrari is felfedi az új autót, saját tesztpályáján, Fioranóban.

A spanyol AS című lap információi szerint azonban a McLaren mind a négy riválisát felülmúlhatja: ha teljesítményben nem is – bár a szabályváltozások nekik is kedvezhetnek –, időpont tekintetében mindenképp. A wokingi alakulat a hírek alapján február 19-én mutatja meg az MP4-32-est, több mint egy héttel a barcelonai teszt kezdete előtt. A Forma-1-es rajongók tűkön ülve várják, hogy végre megpillanthassák az „agresszívabb” kinézetű autókat, azonban az AS szakírója, Manuel Franco azt is hozzátette az értesüléshez, hogy még nem érkezett megerősítés a csapat felől ezzel kapcsolatban.

Időközben befutott egy hír a McLaren felől is, a wokingiak egyik munkatársa arra a kérdésre, hogy valóban február 19-én mutatják be új autójukat, így válaszolt: „Nem, ez nem igaz.” Erre válaszul a lap munkatársai felvetették neki, hogy akkor február 21-e lesz-e a nyerő dátum, amelyre a sajtós már kicsit ingerültebben válaszolt: „Mindkettő rossz!” Egy biztos: a sportág rajongóinak már csak alig egy hónapot kell kibekkelniük addig, hogy az új gépekben gyönyörködhessenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?