DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Eddig kapott haladékot a Manor

A csődeljárás alá került istálló számára kulcsfontosságú lenne egy új befektető támogatásának megszerzése, különben felszámolhatják, két hónappal a 2017-es F1-es szezon kezdete előtt.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a mezőny legkisebb alakulata csődeljárás alá került, miután nem sikerült decemberig befektetőt találniuk. Az istállót az elmúlt két évben pénzelő, és 2015 elején pontosan ugyanilyen csávából megmentő Stephen Fitzpatrick nemrég elmondta, hogy a Sauber brazíliai pontszerzése tette be náluk az ajtót, melyet követően alulmaradtak a hinwiliekkel folytatott, konstruktőri 10. pozíció megszerzéséért zajló küzdelemben. Köztudott ugyanis, hogy a televíziós jogdíjakból befolyt összeget az első tíz gárda között osztja szét a Formula One Management.



A Manor központjában állítólag minden készen áll az új szabályok szerint épített, 2017-es autó munkálatainak folytatására, de könnyen lehet, hogy a csapat ki fog futni az időből. A Motorsport.com információi szerint ugyanis a csődbiztostól január 20-ig kaptak haladékot arra, hogy befektetőt találjanak, különben bezárhatják gyáruk kapuját - az eljárást vezető FRP Advisory cég szerint nagyon kicsi az esély a Manor túlélésére.

Korábban több potenciális vásárló neve feltűnt a Manorral kapcsolatban, mint például Tavo Hellmund amerikai üzletemberé, vagy a KFC indonéziai üzletága, a Jagonya Ajam, mely a GP2 ezüstérmesét, Antonio Giovinazzit, és a bajnokságot a 15. helyen záró Sean Gelaelt támogatta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: