DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari nem fog a Mercedes hibájára várni

Megfeszített menetben folyik a munka a Ferrari F1-es gyárában, hogy a csapat időben elkészüljön az új szabályok szerint épülő autóval az első tesztre, mondja a cég elnöke, Sergio Marchionne.

Idén már tíz éve lesz annak, hogy a Ferrari legutóbb egyéni bajnoki címet ünnepelt, és közel járunk ahhoz, hogy a 2007 óta tartó ínséges időket az istálló második leghosszabb sikertelenségi sorozataként emlegethessük. Bár az utóbbi évek nagy horderejű szabályváltozásaiból a Scuderia nem tudott előnyt kovácsolni, most mégis abban van minden reményük, hogy a mérnökök betalálnak az új aerodinamikával és az immár szabadon fejleszthető erőforrással.

„A csapat éjt nappallá téve dolgozik. Karácsonykor is csak két szabadnapjuk volt” - vázolta a körülményeket Marchionne a Corriere dello Sportnak nyilatkozva.

ferrari-mercedes



„Eddig jó az autó, mármint a motor remekül fut a próbapadon. Viszont ezúttal nem fogok ennek bedőlni, szóval inkább várjuk meg, mi fog történni a pályán. Az viszont kétségtelen, hogy hatalmas erőfeszítések zajlanak a gyárban, a motor- és az aerorészlegen is, köszönhetően az új szabályoknak.”

Az elmúlt három évben a Ferrari sem tudott mit kezdeni a Mercedes dominanciájával, csak a 2015-ös három győzelemre lehetnek büszkék ebből az időszakból. És bár idén a feje tetejére állhat a papírforma, Marchionne szerint továbbra is a címvédő istálló lesz a favorit, így nem is várhatnak arra, hogy Brackley-ben esetleg mellényúlnak az új autóval.

„Nem jó hozzáállás, ha erre alapozunk. Lehet, hogy nem szeretjük őket, de attól még erősek. Minden csak rajtunk fog múlni, ezért meg kell tennünk a tőlünk telhetőt, ha le akarjuk győzni őket” - zárta mondandóját az elnök, aki egyébként már a visszavonulását fontolgatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: