DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Elhagyja a Renault-t a csapatfőnök

A Mercedes után a Renault-tól is távozik egy alapember: Frederic Vasseur egy évet húzott le a francia F1-es csapatnál, a hírek szerint nézeteltérés miatt ő mondott le pozíciójából.

A francia Frederic Vasseur 2016 elején csatlakozott a gyári erőként visszatérő Renault-hoz. A az alacsonyabb kategóriákban már bizonyította képességeit: a számos tehetséget kinevelő ART-t irányította. A Renault-t eleinte a Mercedeséhez hasonló, több főből álló menedzsment irányította, később azonban a hagyományos csapatfőnöki modellre váltottak, és Vasseur került a kormányhoz.



Szerdán minden előjel nélkül érkezett a Renault közleménye arról, hogy a csapatvezető elhagyja az istállót: „A Renault Sport Racing és Frederic Vasseur kölcsönös beleegyezéssel úgy határoztak, hogy különválnak útjaik. Ez mai hatállyal érvénybe lép. Mindkét fél reméli, hogy fennmarad a jó munkakapcsolat, amely kialakult, és arra számítanak, hogy új formát ölt valamikor a jövőben” – áll a sajtóközleményben, amely hozzáteszi, Jerome Stoll marad az elnök, Cyril Abiteboul pedig az ügyvezető igazgató posztján. Utalás történik arra, hogy a 2017-es autó bemutatója napján, február 21-én bejelentések történhetnek a csapatstruktúrával kapcsolatban.

Az Autosport lap információi szerint Vasseur összekülönbözött más vezető személyekkel azt illetően, milyen irányt kövessen a Renault. Ennek következtében önként döntött úgy, hogy elhagyja az istállót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: