DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren-szurkolónak tartja magát Zak Brown

A wokingiak új vezére hangsúlyozta, hogy bár szereti a motorsport üzleti részét, nála senki nem imád jobban pezsgőt locsolni - szenvedélyes versenyzőnek tartja magát, ráadásul egy kicsit már britnek is.

Új időszámítás veszi kezdetét a McLarennél, hiszen a csapat ikonja, Ron Dennis helyett most már Zak Brown irányít, ő az istálló új vezére. Brown szerint nagy erőkkel folyik a fejlesztés, mindenki renkívül motivált és amely területen lehet előrelépni, ott ezt meg is fogják tenni a 2017-es szezonra - ha ugyanakkorát tudnak fejlődni, mint 2015-ről 2016-ra, akkor elégedett lesz.

"Izgalmas volt végigmenni és látni azokat az embereket, akik szerintem a legjobbak a szakmában" - mesélt első, decemberi gyárlátogatásáról. "Sokat ismerek közülük korábbról és az üzenetem az volt feléjük, hogy hatalmas McLaren-szurkoló vagyok és nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Komoly kiváltság, hogy egy lehetek közülük."

zakbrown_1



A reklámszakmában kiemelkedőt alkotó üzletember azt is hangsúlyozta, hogy szenvedélyes versenyző. "Ugyan a reklámszakmában elért eredményeimről vagyok ismert, de huszonöt évet töltöttem a kormány mögött. Mindenki tudja, hogy az üzleti résznek is működnie kell, de ugyanakkor mindenki versenyezni szeret. Azt akarom, hogy aki nem ismer, megértse, hogy mi a szenvedélyem: nagyon szeretem a motorsport üzleti részét, de senki nem szeret jobban pezsgőt locsolni, mint én."

A kaliforniai születésű Brown még azt is hozzátette, hogy már otthonának érzi Angliát. "Itt élek, mert ezt választottam, imádom Angliát, imádom Európát. Itt találtam meg a családom. Mindenki tudja meg, hogy egy kicsit helyi srácnak is érzem magam" - mondta a Sky Sportsnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: