DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

"Jaj, már megint van valami Lewisszal!"

Dieter Zetsche, a Mercedes első embere mesélte el, hogy hogyan fogadta Nico Rosberg visszavonulását - először azt hitte, hogy nem is a regnáló F1-es világbajnokról van szó...

2016 végén sokkolta a Formula-1 követőit Nico Rosberg bejelentése, hiszen a német pilóta regnáló világbajnokként döntött úgy, hogy visszavonul. Ezt csapaton belül sem fogadta mindenki jól, Toto Wolff rögtön megértette, Niki Lauda viszont nem igazán tudott mit kezdeni a helyzettel. Dieter Zetsche, a Mercedes vezére is elárulta, hogy mi volt a reakciója.

"Éppen ruha nélkül léptem ki a zuhany alól, hiszen ez így normális és csörgött a telefonom" - mesélte Zetsche az Autocarnak. "Láttam, hogy Toto keres és azt gondoltam, hogy 'na, már megint valami Lewisszal'. Aztán ahogy meghallottam a hírt, meg kell mondanom, hogy erre nem számítottam." A szavak mögé odatehetjük, hogy ezek szerint valóban voltak gondok év közben Hamiltonnal...

hamilton



A nagyfőnök azonban hamar elfogadta és megértette Rosberg döntését. "Tiszteletben tartottam, hogy így határozott. Vannak olyanok, akik azt mondják, hogy tovább, tovább, többet akarok elérni, több rekordot megdönteni, történelmet írni és vannak olyanok, akik azt mondják, hogy elérték az álmukat és kész. Mindkét megközelítés elfogadható."

Szerinte egyébként a csapat jobban járt volna Rosberg maradásával. "Természetesen könnyebb és kényelmesebb lenne két világbajnokkal. Most viszont új pilótát kell keresnünk, de hát ilyen az élet. Szóval nem voltam sértődött vagy csalódott, elfogadtam Nico döntését."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: