DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

HIVATALOS: Lowe elhagyta a Mercedest

Egy ideje már tényként kezelhettük, de hivatalosan csak kedden kora este erősítette meg a csapat: távozik a történelmi triplázás egyik sikerkovácsa, Paddy Lowe - a brit szakember kényszerszabadságra megy.

A nem sokkal Lewis Hamilton után, 2013 nyarán a Mercedeshez érkező Paddy Lowe technikai igazgatóként közreműködött a történelmi triplázásban, amikor 2014 és 2016 között az Ezüst Nyilak olyan fölénnyel uralták a Formula-1-et, amire egyetlen csapat sem volt képes három éven keresztül. A történet most viszont véget ért, Lowe távozik, ahogy azt már egy ideje sejteni lehetett, s amit a csapat kedd este meg is erősített egy hivatalos közleményben:

„Három és fél sikeres évet követően Paddy Lowe elhagyja a Mercedes-AMG Petronas Motorsportot, s megkezdi kényszerszabadságát” – olvasható a csapat közleményében, azaz a szokásoknak megfelelően a kenyai születésű brit szakember is csak egy bizonyos idő eltelte után csatlakozhat egy másik istállóhoz.

lowe-d



Toto Wolff e szavakkal búcsúzott kollégájától: „Paddy fontos szerepet játszott az elmúlt három és fél év sikereiben, s hálásak vagyunk neki azért, hogy hozzájárult a Mercedes motorsporttörténete e roppant jelentős fejezetéhez. A siker azonban nem az egyéneken múlik a Formula-1-ben, hanem a szervezet erejében és technikai hátterében. Rendelkezésünkre áll a kellő tudás ahhoz, hogy folytathassuk az elmúlt évek sikereit, ezekre akarunk építeni 2017-ben s azt követően.”

A távozó Lowe így nyilatkozott: „Fantasztikusan sikeres és élvezetes évek vannak mögöttem, egy hihetetlen csapattal dolgozhattam együtt. Már várom az új kihívásokat, és mindenkinek minden jót kívánok a Mercedesnél.”

A feltételezések szerint a Ferrarit elhagyó James Allison lehet Lowe utódja a Mercedesnél, míg Lowe a Williamsnél köthet ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: