DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ha ismétel a Renault, nyerhet a Red Bull

Christian Horner szerint az energiaitalos F1-es istálló abban bízik, hogy a Renault-motorok most is akkorát fejlődnek majd, mint az előző tél során - ha ez így lesz, valóban harcolhatnak a Mercedesszel.

2017-től és az új szabályoktól sokan várják, hogy a Red Bull megtörje a Mercedes három éve tartó uralkodását és harcolni tudjon a világbajnoki címért. Daniel Ricciardón és Max Verstappenen ez aligha fog múlni, a csapat és a Renault-motor is komoly fejlődésen ment keresztül 2016-ban, de Christian Horner szerint hasonló előrelépésre lesz szükség ahhoz, hogy reális kihívók legyenek.

"A Renault nagyon kemény munkát végez. Ha ugyanakkora előrelépést tudnak megtenni ezen a télen, mint amekkorát megtettek az előző tél során, akkor remélhetőleg tényleg utolérhetjük a Mercedest. Ráadásul mivel megnő a karosszéria szerepe, még kiegyenlítettebbé válhatnak a dolgok" - nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.

ricciardo-brazil-2016



Azt azonban hozzátette, hogy ezek még csak vágyak, remények, elképzelt dolgok, hiszen a sötétben tapogatóznak a csapatok azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatnak 2017-től. "Csak feltételezéseink lehetnek, hiszen senki nem tudja, hogy hol tartanak a többiek. A legjobb amit tehetünk, hogy maximálisan a saját dolgunkra koncetrálunk, a riválisok miatt pedig majd csak akkor aggódunk, amikor találkozunk Melbourne-ben."

2016-ban mindenesetre messze felülmúlták a várakozásokat, ami bizakodásra adhat okot. "Alacsony elvárásokkal vágtunk neki az évnek, úgy tűnt, hogy kihívás lesz bejutni a legjobb ötbe a konstruktőri versenyben. Ehhez képest másodikak lettünk csapatként, harmadikak egyéniben, nyertünk két futamot, volt egy pole-pozíciónk, 16 dobogós helyet szereztünk és Ricciardo az év összes korét teljesítette, ami kiemelkedő megbízhatóságról tanúskodik. Óriási volt a fejlődés 12 hónap alatt. Ezeket a pozitívumokat szeretnénk átmenteni 2017-re is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: