DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Paddy Lowe lehet a Williams csapatfőnöke

Nagy az átjáróház a grove-i F1-es alakulatnál: bár a brit szakember neve már korábban is felmerült a Williamsnél, német lapértesülések szerint nem technikai igazgatóként, hanem csapatfőnökként számítanak rá.

Az elmúlt három szezon során a Williams maga volt a megrögzött stabilitás: Felipe Massa és Valtteri Bottas személyében erős pilótapárosuk volt, Claire Williams helyettes csapatfőnökként vitte a boltot betegeskedő édesapja helyett, Pat Symonds technikai igazgatóként, Rob Smedley pedig teljesítményért felelős mérnökként mutatta az utat műszaki téren. Az első dominót Massa döntötte el, amikor szeptember 1-én bejelentette visszavonulását, helyére pedig néhány héttel később a várakozásoknak megfelelően meg is nevezték a 18 éves Lance Strollt.

December elején aztán jött Rosberg bejelentése, majd a Mercedes megkeresése Valtteri Bottas felé, így a Williams visszahívta azt a Massát, aki állítólag szerződéssel is rendelkezett egy Formula-E-csapattal. Technikai fronton is beindultak a változások: nem sokkal azt követően, hogy felmerült a jelenleg a Mercedes alkalmazásában álló Paddy Lowe neve a Williamsnél technikai igazgatóként, a pozíciót december 31-ig betöltő Pat Symonds elköszönt a gárdától, ráadásul Rob Smedley is kifelé kacsingat – bár Massa visszatérése maradásra ösztönözheti.



Lowe Williamshez történő igazolása eddig csak elméletben létezik, az Auto Motor und Sport értesülései szerint azonban így lesz – csakhogy a szakember nem technikai igazgatóként, hanem csapatfőnökként fog Grove-ba érkezni. A lap azt is tudni véli, hogy a megüresedett technikai igazgatói állást a Toro Rossónál hasonló beosztásban tevékenykedő James Key foglalhatja el, noha a faenzaiakkal kötött szerződése a 2017-es szezon végéig szól.

Az AMuS szerint Lowe csapatváltásának hátterében egy ajánlat áll, méghozzá Bottasszal kapcsolatban, mely szerint a Williams csak abban a helyzetben hajlandó elengedni a finn pilótát a Mercedeshez, ha megkaparinthatják a brackley-iek sikereiben kulcsszerepet játszó szakembert. Mindezt azok után, hogy a Mercedes állítólag olcsóbban szeretné adni motorjait a Williamsnek Bottas szolgálataiért – minden bizonnyal a folyamatos tárgyalások miatt nem derült még fény arra, hogy ki foglalhatja el Nico Rosberg üresen maradt helyét a Williamsnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: