DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kvjat idén már csapattársát szorongatná

Danyiil Kvjat elmondta, mi volt az oka annak, hogy tavaly nem tudta felvenni a versenyt Carlos Sainz-cal. Az orosz úgy gondolja, hogy 2017-ben változhatnak a kettejük közötti erőviszonyok.

Nehéz éven van túl Danyiil Kvjat, hiszen a szezon közben sokként érte, mikor Max Verstappent ültették a helyére a Red Bullba, őt pedig visszaküldték egykori csapatához, a Toro Rossóhoz. A cserét követő pár versenyen meg is látszott a fiatal pilóta frusztráltsága, de a nyári szünet utáni hétvégéken egy kicsit össze tudta szedni magát az addigi futamokhoz képest.

Kvjat 2015-ben az összetettben is Ricciardo előtt végzett, és úgy érezte, hogy tavaly is fel tudta venni a versenyt az ausztrállal a szezon elején: „Daniel egy top versenyző, és amikor együtt dolgoztunk, úgy éreztem, hogy egy szinten vagyok vele. Nem voltam olyan magabiztos, mint ő, talán egy kicsivel kevésbé értettem meg az autót, és kevesebb tapasztalattal is rendelkeztem.”

 kvjat-toro-rosso-abu-dhabi-2016



A fiatal orosz a következővel indokolta, miért teljesített jobban nála jelenlegi csapattársa: „Carlos idén úgy érezte, hogy az autót egyértelműen neki készítették. Az első három verseny után abszolút feküdt neki a Toro Rosso, amikor én érkeztem a csapathoz, számomra teljesen új volt ez a versenygép.”

Az olasz gárda versenyzője szerint idén változhatnak a dolgok az istállón belül: „Nagyon magas szinten volt, és kiegyensúlyozottan ott is tudott maradni, ezért tudtam, hogy igen kemény dolog lesz legyőzni őt. Amikor nálam is minden rendben van, közel kerülhetünk egymáshoz. Rendkívül izgatott vagyok a következő év miatt, mert érdekes lesz ismét Carlos ellen küzdeni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: