DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: A Haasnál még a hibák is beleférnek

Na nem úgy, hogy bárki, bármennyit hibázhat megtorlás nélkül. Grosjean magyarázta el, hogyan működik a dolog, és miért jó szerinte ez a módszer, amit az amerikai kiscsapat alkalmaz.

A francia pilóta a Brazil Nagydíjon követte el talán az évben a legnagyobb hibáját, amikor nem tudott felállni a rajtrácsra, mert összetörte az autóját. Grosjean év elején még szárnyalt új csapatával, és 29 pontot gyűjtött pár verseny alatt, de aztán előjöttek a gyermekbetegségek a szezon második felében. A Haas versenyzője korábban elmondta, ha javítanak a hibákon, sokat fejlődhetnek.

Grosjean az interlagosi hétvégén elkövetett bakijával kezdte nyilatkozatát: „Nagyszerű a hangulat, remek a légkör. Mindenki a legjobbat hozza ki magából, de emellett a hibák is beleférnek. Brazília után felhívtam Genét, hogy elmondjam: 'Nagyon sajnálom, hibáztam.' Ő a következőt válaszolta nekem: 'Tudom, hogy ezt érzed, de ne aggódj, meglátjuk, mi lesz két hét múlva Abu Dhabiban.”

 grosjean-usa-paddock-2016



A Haas pilótája így folytatta: „Hibáztam, összetörtem az autót a kivezető körön, mielőtt felálltunk volna a rajtrácsra. Senki sem volt boldog, de nem mutogattak rám, hogy mekkora hibát vétettem. Csak ne csináljam meg legközelebb, és gyerünk a következő versenyre.”

A francia versenyző elmondta, miért tudják elkerülni a konfliktusokat: „Ha valaki hibázik, az rendben van, addig, amíg meg nem ismétli azt, és folytatja a munkáját. Nyitottan viselkedünk egymással, és nincsenek lezárt dolgok. Mindent megbeszélünk egymásra mutogatás, problémák és viták nélkül. Ha az ember hibázik, tanul belőle, és továbblép.”

Grosjean szerinte ezzel a mentalitással mindenki a maximumot nyújtja: „Ezért nagyszerű ez az új csapat, mert mindenki képes kihasználni a benne rejlő teljes potenciált, anélkül, hogy azon gondolkodna: 'Na, én csak 80%-on teljesítek, mert nem baj ha hibázok.' Nem, mindenki 100%-on dolgozik a hibák megismétlése nélkül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: