DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone örül Rosbergék visszavonulásának

Az F1 mindenható ura szerint a világbajnok kiszállása jót tesz a sportágnak, de más oka is van, amikor azt mondja, örömteli esemény, ha egy versenyző önszántából dönt a távozás mellett.

Nico Rosberg december eleji bejelentése, miszerint azonnali hatállyal kiszáll a Formula-1-ből, a teljes világot megdöbbentette, hiszen csupán néhány nappal azt követően került rá sor, hogy a német megszerezte első vb-címét. Bernie Ecclestone akkor úgy fogalmazott, hogy „Rosberg csupán egy világbajnok, semmi több”, azaz a kiszállása nem fogja érzékenyen érinteni a száguldó cirkuszt, s most is az érződik a szavaiból, hogy nem dühös az ex-mercedesesre:

„Elvégezte a feladatát. Világbajnok akart lenni, és most már az. Miért kellene folytatnia? Abszolút megértem” – nyilatkozta Ecclestone a német Bildnek. Az F1 mindenható ura szerint ráadásul még jó hatással is lehet a sportra Rosberg döntése:

ecclestone-rosberg-dppi



„Ez azt mutatja, hogy az aktuális világbajnoknak van esze. Elérte a célját, szóval nem hibáztathatjuk, ha valami mást akar kezdeni az életével” – mutatott rá Ecclestone.

Rosberg mellett két másik ikonikus pilóta, Jenson Button és Felipe Massa is tavaly jelentette be visszavonulását – igaz, a brazil esetén jó esély van rá, hogy végül mégis visszatér a Williamshez –, aminek a 86 éves sportvezető ugyancsak örül, ám sajátos okból: „Örülök, hogy a saját akaratukból tudnak kiszállni, mivel régebben más okok miatt kellett elköszönnünk versenyzőktől – például azért, mert meghaltak egy balesetben. Ezért ezek a visszavonulások örömteli események számomra” – magyarázta Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: