DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon szerint is egekben a Force India céljai

Esteban Ocon úgy véli, hogy a tavalyi év csak a kezdete volt a Force India fényes jövőjének. 2017-ben már a három nagycsapatot ostromolnák, de az is lehet, hogy ennél egy kicsit többet is szeretnének.

A brit istálló történelmi szezont zárt 2016-ban, hiszen a Mercedes, a Red Bull, és a Ferrari mögött a negyedik pozíciót szerezték meg év végén a konstruktőrök bajnokságában. A csapat új, fiatal versenyzője elmondta, hogy idén még nagyobb az elvárás a briteknél.

Ocon szinte biztosra veszi az előrelépést: „A Force India célja 2017-ben az első három között végezni. Ez azt jelenti, hogy az egyik nagycsapat elé fogunk kerülni. Az istállók közötti sorrend teljesen megkeveredhet idén.”

 ocon-brazil-nagydij-2016



A francia pilóta úgy gondolja, hogy ő sem kis elvárásokkal fog szembesülni idén: „Két évre szerződtem, de nem foghatom fel az első szezont tanulóévnek. Minden versenyen a pontokat, és az első öt hely valamelyikét kell megcéloznom, amilyen gyakran ez lehetséges.”

A Force India versenyzője már legyőzné az istállón belüli kollégáját, hogy így bizonyítsa tehetségét: „Az új csapattársam, Sergio Perez jelenti a szintet a csapatnak. Ő egy elég jó mérce lehet nekem is, mivel egyike a legjobb pilótáknak. Versenyeznem kell vele, és legyőznöm, úgy, mint az általában egy versenyző célja a csapattársával.”

Ocon a tavalyi évet fogja fel tanulóévnek: „A kilenc nagydíj, amit 2016-ban teljesítettem, nagyon hasznos tapasztalat most, mert már ismerős számomra az F1-es környezet, és sok olyan pályát megtanulhattam, amiken eddig nem versenyeztem. Még mindig vannak ismeretlen terepek, például Melbourne, Sanghaj, Monaco vagy Baku.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: