DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Elköszönhet Silverstone-tól az F1

A britek szerint túl nagy a kockázat, amit nem biztos, hogy fel tudnak vállalni, Bernie Ecclestone pedig elárulta, hogy már két másik helyszínnel is tárgyal - Brit Nagydíj mindenképpen lesz.

Bajban lehet a silverstone-i Brit Nagydíj hosszabb távú jövője, ugyan 2019-ig valószínűleg rendben van a verseny, de a helyi média arról tudósított csütörtökön, hogy ezt követően szünetet tarthatnak a legendás pályán. Az ok egyszerű: anyagilag nem túl jövedelmező a helyzet és bár 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben megrendezik a futamot, a hosszabb táv egyelőre kérdéses.

A Brit Versenyzők Klubja (BDRC) azon gondolkodik, hogy életbe léptessék a szerződés azon záradékát, amely 2019 után beszüntetné a Formula-1-et Silverstone-ban. A szerződés 2026-ig szól, de mindkét fél részéről lehetőség van megszüntetni az együttműködést - a legendás helyszín 1950 óta rendez futamokat a királykategóriában.

silverstone-f1



John Grant, a BRDC elnöke minderről egy levélben számolt be és hozzátette: az anyagi kockázatot nem biztos, hogy fel tudják vállalni. "Meg kell védenünk a klubot az anyagi bedőlés kockázatától, ami néhány rossz év után bekövetkezhet. A gazdasági helyzet változása nélkül túl nagy lehet a rizikó."

Bernie Ecclestone már fel is vette a kapcsolatot más pályákkal. "Az nem lehet kérdés, hogy akarunk egy Brit Nagydíjat, mindenképpen szükségünk van rá. Két másik helyszínnel is kapcsolatban vagyunk" - mondta a Formula-1 mindenhatója. A helyzetet azonban még megváltoztathatja a Liberty Media, amelynek határozott szándéka, hogy segítse a tradicionális helyszíneket, így Silverstone-t is, elsősorban előnyösebb szerződésekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: