DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Csak a háttér volt a fontos a Renault-nál

Az F1-be tavaly visszatérő gyártónál másodlagos volt, hogy mit érnek el a pályán, nem is fejlesztették az autót - más volt a fő szempont, ezen a téren pedig szerintük jól haladtak.

Nehéz, viszontagságos éven van túl a Formula-1-be visszatérő Renault, de a gyártónál bíznak abban, hogy 2017-ben már megkezdik a felzárkózást. Az első szezonjuk szinte teljes egészében ráment az alapvető dolgokra, a háttérmunkák megszervezésére, a megfelelő emberek leigazolására, a csapat újjáépítésére.

"Szépen fejlődtünk a szezon közben a felkészültséget, a gumikopást tekintve, pontokat is szereztünk, de nem fejlesztettük az autót, így pedig lehetetlen volt előrébb kerülni. A lényeg az volt, hogy 2017-re minél jobban felkészüljünk, nam az, hogy 2016-ban előrébb végezzünk" - mondta a GPUpdate-nek Fred Vasseur.

renault



"Sokat költöttünk, felépítettünk egy új részt a gyárban és ez komoly kihívást jelentett. Hamar úgy döntöttünk, hogy inkább erre koncentrálunk és nem a fejlesztésre, mert úgysem jutottunk volna előrébb, maximum egy-két helyet, ami nem jelent sokat. A középtávú terveinket tekintve az volt a fontos, hogy meglegyen a struktúra, meglegyenek a megfelelő emberek."

A terveket azonban többé-kevésbé sikerült tartani, így Enstone-ban elégedettek azzal, ahol most tartanak. "Hosszú az út és lépésenként haladunk. Nehéz valamit újraépíteni, mert ha valamit jól csinálsz is, lehet, hogy csak fél év, vagy egy év múlva látszik meg az eredménye. Nem mondhatom azt, hogy jól teljesítettünk a pályán, hiszen csak a mezőny második felében voltunk, de a háttérben jól mentek a dolgok."

Vasseur szerint egyelőre lehetetlen megmondani, hogy mire lehetnek képesek 2017-ben, de bíznak abban, hogy most már elindulnak felfelé a pályán is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: