DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Toto Wolff megnevezte kedvenc F1-esét

A Mercedes motorsport-igazgatóját arról kérdezték, hogy nála ki minden idők és ki 2016 legjobb F1-es pilótája - úgy fest, hogy nem tetszett neki Sebastien Vettel mexikói üzenete.

A Le Figaro francia lap tette fel a kérdést Toto Wolff-nak, a Mercedes motorsport-igazgatójának, hogy ki a kedvenc Formula-1-es versenyzője - a világbajnok istálló feje nem adott meglepő választ. "Attól tartok, hogy ez nem túl eredeti, de azt tudom mondani, hogy Ayrton Senna mindig a kedvenc pilótám lesz" - válaszolta az osztrák. 

Azt is elmagyarázta, hogy miért gondolja így. "Számomra azért volt ő a legnagyobb, mert kiemelkedő tehetsége mellett imádta ezt a sportot és hihetetlen módon tudott a munkájára koncentrálni. Teljességgel elkötelezte magát a versenyzés mellett és nagyon sok fiatal pilótát tudott inspirálni" - méltatta a brazilt Wolff.

totowolff-mercedes-2016



Ezt követően arra kellett válaszolnia, hogy ki volt 2016 legjobb három Formula-1-es versenyzője. "Egyértelmű okok miatt azt mondom, hogy ott van Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Harmadiknak Sebastian Vettelt mondtam volna egészen Mexikóig, azt követően viszont inkább Daniel Ricciardót" - jelentette ki.

Mint ismert, Vettel teljesen kiakadt a rádióban a Mexikói Nagydíjon és melegebb éghajlatra küldte Charlie Whitingot, ami elég nagy port kavart. "Nálam a pilóta és a személyiség együtt számít. Nem mondom azt, hogy Vettel csalódást okozott nekem, mert nem a Mercedes versenyzője, szóval igazából ez nem az én problémám."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: