DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még mindig izgalmas az F1 a korábbi pilóta szerint

Johnny Herbert szerint is nagyon jót tett az F1-nek Max Verstappen érkezése és nem ért egyet minden kritikával - szerinte a sportág még mindig izgalmas és megvan a varázsa.

A folyamatos kritikák és negatív nyilatkozatok ellenére a Sky Sports szakértője, Johnny Herbert továbbra is úgy gondolja, hogy a Formula-1 igenis izgalmas, látványos sportág. A korábbi pilóta úgy véli, hogy a királykategóriának továbbra is megvan az a varázsa, ami semmi máshoz nem fogható és a néző nem találja meg máshol.

"Még mindig megvan a tökös időmérőnk, ahol a határon mennek a versenyzők. A versenyen már valóban némileg más az eszköztár, de ami felfrissítette az egészet azok után, hogy évekig beszéltünk erről, az Max Verstappen megérkezése. A feje tetejére állította a világot. Még mindig lehet küzdeni az autóval, kihozni belőle a legtöbbet és ez az, ami izgalmas" - mondta Herbert a témáról.

f1-2016-suzuka-rajt



A korábbi Formula-1-es versenyző azt is hozzátette, hogy bár valóban jóval sterilebb lett a sportg, nagyon lekorlátozzák a pilótákat, még mindig egészen kivételes tehetségek küzdenek meg egymással, amit élmény nézni.

A legtöbben abban reménykednek, hogy 2017-ben már változik a helyzet, hiszen egyrészt az új szabályok szerint épített autókkal mindenképpen látványosabb lehet a versenyzés, másrészt talán a riválisok végre valós kihívói lehetnek a három éve uralkodó Mercedesnek. Ezen felül arról is szó van, hogy a pályán való küzdelmet támogatni fogják a döntéshozók és csak azt fogják büntetni, aki veszélybe sodorta ellenfelét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: