DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone sejti, mi a probléma a Ferrarinál

Bernie Ecclestone védelmébe vette Sebastian Vettelt: szerinte a német pilóta teljesítményével nincsen gond, más problémaforrások viszont akadnak a Ferrari F1-es csapatánál.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki a 2016-os szezonnak, bízva abban, hogy megszorongatják, esetenként le is győzik a Mercedest – ez nem sikerült, sőt a Red Bull is utolérte őket, így az olaszok csak a konstruktőri pontverseny harmadik helyén végeztek. Az autó gyengébb szereplése természetesen hatással van arra is, hogy sokan a pilótákat, Sebastian Vettelt és Kimi Raikkönent kritizálják.

 Ecclestone



Vettelt ráadásul olyan kritikák is érték idén, amelyek szerint túl hevesen reagál egy-egy vitás helyzetre, valamint a csapatrádión is sokat panaszkodik. Ezt Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke is felismerte, és arra kérte pilótáját, javítson az önuralmán bizonyos szituációkban. Azóta Daniel Ricciardo is védelmébe vette a németet, most pedig a Sportbild című német lap Bernie Ecclestone-t kérdezte a Ferrarinál fennálló helyzetről.

Az F1 kereskedelmi jogainak korábbi birtokosa szerint nem Vettel hibája, hogy nem tudott nyerni idén, hanem az autóé, és a brit üzletember hozzátette: „A Ferrari újra ott tart, ahol Schumacher és Todt előtt volt. Túl sok olasz dolgozik a csapatnál. Nem az olaszok ellen szólok, de az, hogy egy csapat sikeres legyen, nincs a DNS-ébe ültetve. A Ferrarinak vérfrissítésre van szüksége” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: