DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Ricciardóval jobb, mint Sainzcal

A Red Bull holland F1-es pilótája szerint nem naiv, tudja, hogy hamarosan kiéleződhet a küzdelem közte és Ricciardo között, de egyelőre jobb vele dolgozni, mint korábban Carlos Sainz-cal volt.

Néha-néha már 2016-ban is egymásnak feszült Daniel Ricciardo és Max Verstappen, a legemlékezetesebb talán a malajziai küzdelmük volt, amelyet végül az ausztrál nyert meg, de egyelőre maximálisan sportszerűen viselkedtek egymással. A két sztár közösen dolgozott azon, hogy a Red Bull reális kihívója lehessen a Mercedesnek, ám amint valóban képesek lesznek erőből nyerni és a világbajnoki cím lesz a tét, az ő rivalizálásuk is kiéleződhet.

"Nem vagyok naiv, minden intenzívebb lesz, a nyomás és a feszültség nőni fog" - mondta erről Verstappen a holland De Telegraaf kérdésére. "Viszont az a csapat feladata, hogy a folyamat simán menjen, hogy mindenki folytassa a közös munkát és hogy senki ne tartson vissza információkat. Én azonban még nem látom, hogy ez a közeljövőben megtörténne."

verstappen-ricciardo



A Formula.hu 2016-os évértékelőjének két legjobb versenyzője többször elmondta már, hogy remek munkakapcsolat van közöttük és egyelőre a csapat sikere mindennél fontosabb - érezhetően nem ugyanaz volt a helyzet Verstappen szemszögéből Ricciardóval, mint korábban Carlos Sainz-cal. Ricciardo mindenesetre már beszélt arról, hogy szerinte mi lehet a kulcs a Verstappen elleni csatában, a holland pedig azt magyarázta el, hogy miért más ez most, mint korábban a Toro Rossónál.

"Amikor Danielt látod, ő mindig mosolyog és jó kedvre deríti a körülötte lévőket. Szerintem ezt én is meg tudom csinálni. A csapat számára fontos, hogy két ilyen pilótája legyen, akik nyitottak és megosztják egymással az információkat. Az szerintem tisztán látszik, hogy kevésbé volt jó a helyzet Carlosszal, de az egy teljesen más szituáció volt. A Toro Rossónál versenyezve tudtuk, hogy csak egy hely elérhető a Red Bullnál, azért csatáztunk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: