DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Palmer a dobogóért küzdene 2017-ben

Jolyon Palmer, nem tartja kizártnak, hogy idén csapata egy-két futamon már az első háromban végezzen. A brit elárulta, mi kell ehhez a mesébe illő dologhoz a franciáknak.

Palmer debütáló éve után lehetőséget kapott a Renault-tól, hogy Nico Hülkenberg csapattársaként bizonyítsa tehetségét. A francia gárda versenyzője úgy véli, hogy idén nagyot léphet előre csapata, nem is akármennyit.

A Renault versenyzője szerint akár a negyedik pozícióba is feljöhetnek az istállók között: „Úgy gondoljuk, hogy az első három – Mercedes, Red Bull és a Ferrari – az élen fog maradni, de a következő csoporttal – Williams, Force India, McLaren és talán a Toro Rosso is itt lesz – már harcolhatunk.”

 palmer-renault-abu-dhabi-2016



A brit így folytatta: „Minden futamon pontokért szeretnénk küzdeni. Még a dobogóról is álmodozhatunk.”

Palmer úgy hiszi, hogy egy másik alakulat fejlődését kellene alapul vennie a Renault-nak: Nyilván, most hatalmasak az elvárások a teljesítményünkkel kapcsolatban. Ha az első háromban végeznénk, az egy tökéletes verseny eredménye lenne. Ha a Force India két harmadik helyet szerzett tavaly, akkor mi is meg tudjuk csinálni ezt idén. Ezt érzem jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: